24.1.12

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

Εκτός από την οικονομική κρίση η οποία μας αναγκάζει να αναζητάμε φθηνά καλλυντικά (ίσως μερικοί να μη μπορούν να τα αγοράζουν και καθόλου), έχουμε και από πάνω τα χημικά- τοξίνες - parabens- μεταλλικά στοιχεία τα οποία "ρουφάμε" μέσω των καλλυντικών, τα χρυσοπληρόνουμε για να τα αγοράσουμε και εν τέλει δεν ξέρουμε από που αρρωστήσαμε ή έχουμε ατονία ή από που ήρθε ο καρκίνος κλπ κλπ.
Ας γυρίσουμε λίγο πίσω, που όλοι διατείνονται και είναι τσι μοδός, στα χρόνια της γιαγιάς και να βάλουμε στο δέρμα μας κάτι που είναι φυσικό, φθηνό, άφοβο και εν παση περιπτώσει full στις βιταμίνες γιατί όλοι και όλες θα θέλαμε δείχνουμε λίγο νεότεροι.

Κλασσική Μάσκα καθαρισμού από άργιλο:

ΥΛΙΚΑ
1 κουταλιά της σούπας άργιλο πράσινο ή λευκό
και μπορείτε να παίξετε με συνδυασμούς
απλό νεράκι ή
1 κουταλάκι κρεμά γάλακτος ή/και
1 κουταλάκι ελαιόλαδο για να μην αφυδατωθεί το δέρμα σας και να λάβετε και βιταμίνες
Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνει ένα παχύ μείγμα και εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγα από τα υγρά που προαναφέρθηκαν ώστε να βελτιώσουμε την ύφη.
Ο άργιλος βοηθάει στην απαλλαγή από το σμήγμα και στην λαμπερή όψη του δέρματος.
Η κρέμα γάλακτος είναι μαλακτική,
Και το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Α και Ε.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ.
Σε καθαρό πρόσωπο την αφήνουμε 20 λεπτά. Την αφαιρούμε με χλιαρό νερό και μετά βάζουμε ένα πλούσιο ενυδατικό προϊόν. Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε και 1 κουταλάκι χυμό από αγγούρι ( έχει τονωτικές ιδιότητες και ρυθμίζει την λιπαρότητα)

Μάσκα με μέλι και αβοκάντο

Τα λιπαρά οξέα που περιέχει το αβοκάντο είναι ιδανικά για την περιποίηση της ξηρής ή αφυδατωμένης επιδερμίδας, ενώ το μέλι, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, βοηθάει την επιδερμίδα να διατηρήσει την υγρασία της. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για δέκα λεπτά, και αφαιρέστε με δροσερό νερό.

Υλικά: 1 ώριμο αβοκάντο, 2 κουταλάκια του γλυκού σκέτο γιαούρτι, 1 1/2κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Αναμείξτε όλα τα υλικά σε μια γαβάθα και πολτοποιήστε με ένα πιρούνι. Αφήστε στο ψυγείο για μισή ώρα και χρησιμοποιήστε αμέσως.



Μάσκα ενάντια στις ρυτίδες

Χτυπάτε έναν κρόκο αυγού και τον καρπό μισού μήλου στο μίξερ. Αφεθείτε στην ευεργετική της δράση για είκοσι λεπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό.


Μάσκα για τη τόνωση της χλωμής επιδερμίδας

Μετράτε ίσα μέρη -ένα κουτάλι της σούπας το καθένα- μέλι και χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού. Τα ανακατεύετε καλά και εφαρμόζετε το μίγμα είκοσι λεπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Μάσκα για κουρασμένα μάτια


Φτιάχνετε ένα μείγμα από φρέσκο γάλα και μαύρο δυνατό τσάι (κρύο) σε ισόποσες δόσεις. Εφαρμόστε το με κομπρέσες ή βαμβακάκια σε κλειστά μάτια και σε δέκα λεπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

TIPS:

* Να μη μιλάτε κατά τη διάρκεια της μάσκας
* Να ξεβγάζετε πάντα με χλιαρό νερό και στη συνέχεια με κρύο
* Η πετσέτα που θα σκουπίσετε το πρόσωπο σας να είναι απαλή και καθαρή
* Να βάζετε πάντα ενυδατική
* Να επαναλαμβάνεται τη μάσκα μια φορά την εβδομάδα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.