17.2.12

ΑΛΟΙΦΗ ΜΕ ΚΕΡΙ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

1η ΣΥΝΤΑΓΗ

α) 1 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
β) 2 ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ ΚΑΙ
γ) 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΕΡΙ ΜΕΛΙΣΣΑΣ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 5ΛΕΠΤΑ.ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ Η ΑΛΟΙΦΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΕΠΑΝΩ ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΙΦΗ ΤΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΥΠΕΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΡΟΥΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΖΑΚΙ ΚΑΙ Η ΑΛΟΙΦΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ!!! Υ.Γ.ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. 

 

2η ΣΥΝΤΑΓΗ 

Αλοιφή καλέντουλας

Θα χρειαστούμε:
100 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. κερί μέλισσας
Μία χούφτα άνθη καλέντουλας

Προετοιμασία:
Ζεσταίνουμε 100 γρ. ελαιόλαδο και 10 γρ. κερί μέλισσας σε ένα τηγάνι. Ρίχνουμε μια χούφτα άνθη καλέντουλας και τα αφήνουμε για 2 λεπτά. Στραγγίζουμε πριν πήξει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοσίευση σχολίου